Marmerhof 

Op het terrein van de voormalige glasfabriek en daarvoor de Rotterdamse Marmerindustrie zijn 39 woningen gerealiseerd. De woningen verschillen in uitstraling per plek in het plan.

Aan de Zestienhovensekade twee vormgegeven rijtjes aansluitend op de bebouwing aan dit lint. Bij de entree van het binnenterrein een portierswoning met drie woningen met sheddaken, refererend aan de bebouwing van de voormalige industriële functies. Aan het water van Rotterdamse Schie twee typen pakhuiswoningen. Daartussen een vrijstaande directeurswoning centraal aan het binnenterrein.

In alle woningen zijn in de gevels travertin panelen van de oorspronkelijk bebouwing van de Rotterdamse Marmerindustrie verwerkt.

Project: 39 grondgebonden woningen

Opdrachtgever: In de Stad

Locatie: Rotterdam

Het binnenterrein is een mix van parkeren, privétuinen en gemeenschappelijk groen. Een verrassende grote open ruimte achter de gesloten bebouwing aan de Zestienhovensekade.

Naast het ontwerp zijn voor het project ook de omgevingsvergunning aangevraagd en de werktekeningen gemaakt. Tijdens de uitvoering is esthetische controle gedaan.

Wil je meer weten over dit project of wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op.