SNS Historisch Centrum

Het gebouw van het SNS Historisch Centrum van de Volksbank werd in 1930 geopend als hoofdkantoor van de Nutsspaarbank Kampen. Het is één van de meest oorspronkelijke bankgebouwen van Nederland en is een Rijksmonument. Naast de unieke inrichting waren hier ook het Frans Walkate Archief met kunst uit Kampen en het bedrijfsarchief van SNS Bank te vinden. Met een grote collectie van onder andere reclame affiches en spaarpotten.

Arcano heeft diverse interactives en tentoonstellingen ontworpen die bezoekers meenamen door het pand en langs de wisselende tentoonstellingen. Voor de vormgeving van nieuwe elementen is dankbaar gebruik gemaakt van de zeshoek die we kennen van de honingraat gemaakt door de bij. De bij is al sinds mensenheugenis een symbool voor spaarzin. Lange tijd werd het als beeldmerk gebruikt door de Nuts- en later de Bondsspaarbank.

Ook op het hoofdkantoor van de Volksbank in Utrecht is de historie voelbaar. Als onderdeel van een groter project over merkbeleving is hier plek opgenomen om delen uit de bedrijfscollectie te tonen.

Project: Tentoonstellingsontwerp SNS Historisch Centrum

Opdrachtgever: De Volksbank

Locatie: Kampen

Veel bedrijven hebben een rijke historie maar vaak blijven deze verborgen voor medewerkers en bezoekers. Mogen wij helpen bij het zichtbaar maken en beleving van de historie in jouw organisatie?